Twee mannelijke collega's staan buiten

Kevin en Daan

“HET FIJNE IS DAT JE GELEIDELIJK LEERT WAT ENGINEERING BIJ EEN NETBEHEERDER INHOUDT.

In de transitie naar duurzame energie speelt het elektriciteitsnet een cruciale rol. Bij Enexis werken we dan ook aan het netwerk van de toekomst. Daar hebben we specialistische engineers voor nodig. Via de Engineering Academy ontwikkel je je tot specialist in een tempo dat bij jou past. Zo ging Kevin in 2022 via onze academy als engineer aan de slag. ”Je krijgt de tijd en ruimte om op niveau te komen.” Daan, die dezelfde weg volgde, knikt instemmend. “De praktijk werkt vaak toch anders dan je in theorie hebt geleerd."

Het begint met gedeelde verantwoordelijkheid

Als engineer bij Enexis pak je de rol van projectmanager en draai je al snel zelfstandig projecten. Ook als je via de academy start. Kevin: “Je begint met trainingen over ontwerpkaders voor laagspanning en middenspanning. Daarna maak je een ontwerp voor een verzonnen project om te zien of je klaar bent voor het echte werk.” Daan vult aan: “Bij je eerste echte projecten deel je de verantwoordelijkheid met een buddy, je mentor. Superfijn, want je werkt aan behoorlijk complexe vraagstukken. Na een stuk of tien projecten werk je steeds zelfstandiger. Heb je vragen, dan kun je altijd bij je buddy terecht.”

Trots op je werk

Voorbeelden van vraagstukken? Daar hoeft Daan niet lang over na te denken. “Een klant meldt dat de omvormers van zijn zonnepanelen niet werken omdat de netspanning te laag is. Dan maak je een ontwerp voor vervanging van kabels, of zelfs voor een nieuw netstation. En je stuurt de uitvoering aan. Mijn projecten zitten overigens allemaal nog in de ontwerp- of uitvoerende fase.” “Ik heb intussen al wat projecten afgerond”, vertelt Kevin trots. “Als ik naar huis rijd kom ik langs een netstation dat ik ontworpen heb. Dat daar het resultaat staat van jouw werk, dat is wel gaaf.”

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Tijdens het hele traject aan de Engineering Academy volg je trainingen. “Daarbij gaat het om veel meer dan techniek”, zegt Kevin. “Denk aan de ontwikkeling van je sociale vaardigheden. Hoe ga je bijvoorbeeld om met klanten in verschillende situaties? En je leert over zaken als projectmatig werken. Die trainingen volg je vaak op een van de locaties van Enexis in Noordoost- of Zuid-Nederland. En steeds met dezelfde groep engineers.” Daan: “Ik spreek mijn studiegenoten ook buiten de trainingen. Leuk en leerzaam om te horen aan wat voor projecten zij werken. En iedereen is enthousiast over de Engineering Academy. Echt een goede stap voor je toekomst.”

Neem contact op met