Harm & Melanie

Het succesverhaal van

HARM & MELANIE

Check Je Netwerk is dé campagne waarmee jij je netwerk kan helpen aan een leuke baan bij Enexis en uiteraard voor jou een mooie bonus! De komende tijd delen we succesverhalen van mensen die elkaar hebben aangedragen om bij Enexis te komen werken om jou en je collega’s te motiveren om in je eigen netwerk als ambassadeur op te treden, zodat jouw buurman, sportmaat, medevrijwilliger, vriendin of neef geënthousiasmeerd wordt om ook bij Enexis te komen werken. Zo kunnen we onze krachten bundelen om nieuwe collega's te werven! Hieronder delen we het succesverhaal van Lenneke & Irene, Inkoper en recruiter bij Enexis.

Wat is jullie relatie?

“Wij zijn oud collega’s en hebben 10 jaar samengewerkt bij de Volksbank. We hebben al jaren een WhatsAppgroep met oud-collega’s en plannen elk jaar een etentje om bij te praten.” Aldus Harm. “Net vóór het jaarlijks etentje, deelde ik een IT vacature bij Enexis in de WhatsAppgroep”, zegt Melanie. Harm was op dat moment nog werkzaam als docent en toen hij de vacature van Melanie voorbij zag komen werd hij daar enorm enthousiast van. Harm: “Als Melanie de vacature niet had gedeeld in de WhatsAppgroep, was ik waarschijnlijk nooit teruggegaan in de IT.”

 

Harm & Melanie

Waarom Enexis?

Melanie: “Enexis voelde voor mij direct als een warm bad. Die gemoedelijke sfeer, de ruimte om jezelf te ontwikkelingen en de goede arbeidsvoorwaarden. Het hele pallet bij elkaar maakt het compleet.” Harm: “Dat voelt voor mij ook zo. Ondanks dat ik tijdens de vakantieperiode binnen kwam en het dus wat chaotischer was dan normaal, ben ik blij dat ik de overstap heb gemaakt. Het samenwerken in een klein team, het flexibel werken en dat er gekeken wordt naar waar jouw kracht zit, dat is waar ik enorm veel energie van krijg.”

Hoe verliep de procedure?

“Na het WhatsApp-berichtje, heb ik gesolliciteerd op de vacature. Uiteindelijk na 3 gesprekken, ben ik aangenomen en op 1 juli 2022 gestart”, zegt Harm. “Melanie en ik werken nu niet in hetzelfde team samen, maar ons oude WhatsApp-groepje bestaat nog, dus wie weet komen er nog meer oud-collega’s aan boord.”

Heb je tips voor je collega's?

Natuurlijk is je netwerk online belangrijk, maar wat veel belangrijker is dat je mensen persoonlijk kent. De schoonzoon van mijn vriendin is pas geleden als leerling monteur gestart. Ook omdat ze mij altijd zo enthousiast horen over Enexis. Als iemand uit je omgeving, die je vertrouwt dit zegt, dan geloven mensen veel eerder dat Enexis een fijne organisatie is om voor te werken dan dat ze een advertentie zien van iemand die ze niet kennen”, zegt Melanie. Harm: “De actie van Melanie om de vacature door te sturen was voor mij de belangrijkste aanleiding dat ik hier nu werk. Super fijn als je iemand kent die je intern kan promoten.” Melanie vult aan: “Ik treed als ambassadeur op, omdat ik zelf een fijne ervaring heb bij Enexis en dat gun ik anderen ook.”

#CHECKJENETWERK

De komende maanden blijven we je motiveren om in je netwerk te kijken met succesverhalen van je collega’s. Houd de schermen op kantoor, de banner op X-net en/of Yammer #Checkjenetwerk in de gaten!

Wil je iemand aandragen? Ga dan terug naar deze pagina.
Wil je meer weten over het proces? Kijk dan hier op het Infohuis Referral of mail naar checkjenetwerk@enexis.nl