Monteur

Breng jij warmte en licht bij mensen thuis? Word monteur bij Enexis

Uitdagend werk als Monteur

Als Monteur ben jij degene die ervoor zorgt dat verschillende locaties in Nederland van energie blijven voorzien. Locaties zoals de Tilburgse Kermis en het PSV-stadion, maar ook woonwijken en particuliere klanten zijn allemaal afhankelijk van elektriciteit en gas. Jouw bijdrage als Monteur is hierbij van groot belang. Je verhelpt storingen, installeert nieuwe systemen en pleegt onderhoudswerkzaamheden aan bestaande installaties. Zo draag je als Monteur iedere dag bij aan de toekomst van ons gas- en elektriciteitsnetwerk.

Drie redenen waarom jij wil werken als Monteur bij Enexis

 1. Een kijkje in de keuken

  Van jouw woonwijk, de bakker om de hoek tot de grootste energieafnemers van Nederland. Enexis verzorgt de energiestromen naar klanten in Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. Dat betekent dat jij als Monteur vaak genoeg een kijkje in de keuken krijgt bij verschillende locaties in jouw regio.
 2. Nooit saaie dagen

  Als Monteur bij Enexis is geen dag hetzelfde en weet je nooit wat voor technische uitdagingen je te wachten staan. Zo kom je op veel verschillende plekken en spreek je veel verschillende klanten.
 3. Leren en ontwikkelen

  Je krijgt de kans om je kennis en vaardigheden te verbeteren door middel van trainingen en opleidingen. Hoe meer technische bagage je meeneemt hoe beter maar ook mensen die een volledige carrièreswitch zoeken, leiden wij op tot echte vakman. Enexis is altijd in beweging en jij dus ook.
 • Wie zijn wij?

  Bij Enexis zorgen we met ons netwerk voor energie in jouw leven. Via duizenden kilometers aan kabels en leidingen onder de grond. En we zijn goed in ons werk, want we zijn met veel trots één van de betrouwbaarste netwerkbeheerders ter wereld.

 • Als Monteur bij Enexis zorg je ervoor dat het licht blijft branden en dat mensen niet in het donker hoeven te zitten. Je gaat altijd voor vriendelijke service. Je werk doe je of alleen of met een team, afhankelijk van het project en de werkzaamheden die gepland staan. Maar ook al werk je een dag alleen, je staat er bij Enexis nooit alleen voor. Samen staan we sterk en klaren wij de klus.

 • In elke regio zijn verschillende teams actief. Deze teams bestaan uit Monteurs met ervaring en beginners, die elkaar steunen en van elkaar leren. Naast de grote verantwoordelijkheid is er ook tijd voor gezelligheid. Als je met je collega's op een project werkt, kun je samen lunchen in de keet of buiten. Als je alleen op pad bent voor storingen, kun je afspreken met een collega voor een gezamenlijke lunch of een kop koffie. Dit biedt een goede balans tussen zelfstandig werken en samenwerken met je collega's.

 • Je ontvangt een goed salaris, pensioenregeling, een vitaliteitsbudget en je kunt extra vakantiedagen bijkopen. Zo blijft jouw energieniveau altijd hoog.

Neem contact op met

Om deze video te kunnen bekijken moet u eerst alle cookies accepteren.

Ontwikkel jezelf met onze opleidingen

Als je bij ons aan de slag gaat als Monteur in gas of elektra, dan zorgen wij dat jij klaar bent voor elke uitdaging. Met een volwaardige MBO diploma en certificaten van de BEI, VIAG en VCA heb jij de perfecte tools in handen om jouw werk veilig en efficiënt te kunnen uitvoeren.

Net klaar met school?

Ben jij net klaar met de middelbare school en wil je het vak van Monteur al werkend leren? Bekijk dan eens de Junior Academy. Ben je de 18 jaar al gepasseerd? Bekijk dan eens de Enexis vakschool en ga aan de slag met het opleidingstraject tot Monteur.

Nog geen diploma?

Wil je graag aan de slag als monteur bij Enexis maar heb je nog niet de juiste diploma’s? Onze partner Infra Talenten biedt een uniek traject aan waarbij jij wordt opgeleid tot elektromonteur. Bekijk de mogelijkheden op www.infratalenten.nl.

Infra Talenten is een unieke samenwerking van 8 bedrijven verspreid over heel Noord-Nederland. Wij bieden een BBL-opleiding aan om je klaar te stomen tot expert in de aanleg van ondergrondse infratechniek. Dit doen we door middel van 4 vakscholen verspreid over de regio. Na deze opleiding helpen we jou om een werkplek te vinden die echt bij je past

Aan de slag?

Wil jij jouw technische talenten inzetten en aan de slag gaan als Monteur bij Enexis? Dan hebben wij een match! Je krijgt niet alleen uitdagend werk, maar ook goede arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.

Heb je vragen over werken bij Enexis als Monteur?

Laat dan je gegevens achter. Een van onze recruiters neemt binnen 5 werkdagen contact met je op.