Hoofdvideo Vol Energie

Enexis Podcast

De plek waar je alle podcasts kan vinden over Werken bij Enexis

De leiders van de toekomst

De leiders van de toekomst is een podcast van het Enexis Traineeship. In drie afleveringen vertellen trainees en oud-trainees over de reis die ze in de organisatie hebben afgelegd.
 • #1 - De eerste stappen als trainee

  In deze aflevering vertellen eerstejaars trainees hoe ze bij het Management Traineeship terecht zijn gekomen en hoe ze hun eerste stappen hebben ervaren. Aan het woord zijn: Eva Hurenkamp en Jarno Kuik.

 • In deze aflevering spreken we met tweedejaars trainees. We horen aan welke uitdagingen ze werken en hoe je je als trainee ontwikkelt tot toekomstig leider. Aan het woord zijn: Tim Lammertink en Marc Kuppens.

 • In deze aflevering spreken we met een tweedejaars- en een oud-trainee. Samen kijken we terug op hun Management Traineeship en bespreken wat je hierna allemaal kunt doen. Aan het woord zijn: Elisa Soosailpillai en Colette Kuppens.

De uitdagingen voor de afdeling netautomatisering

Luister naar verhalen van de Enexis-afdeling Netautomatisering. In vier afleveringen maak je kennis met verschillende teams die de digitalisering van het elektriciteitsnet in goede banen leiden en de energievoorziening slimmer maken.
 • #1 – Voor welke uitdagingen staat de afdeling netautomatisering?

  De afdeling Netautomatisering staat voor grote uitdagingen. Albert & Remco vertellen over deze uitdagingen in aflevering 1.

 •  Er komt veel net-data binnen. Waarom is deze data belangrijk en wat doen ze met deze data? Johan en Remco vertellen er meer over!

 • Team PSI zorgt dat het PSI-platform - het systeem dat gebruikt wordt om energienetten te beheren - blijft draaien en continu verbeterd wordt. Teamleden Erik, Theo en Nick vertellen er alles over in deze aflevering.

 • Niet weten wat je vandaag te wachten staat! Het team security bewaakt dag en nacht ons energienet! Ze vertellen jou onder andere waarom ‘het aanvalsoppervlakte’ alleen maar groter wordt!

Enexis EBS en de energietransitie, wat nu?

De transitie naar een duurzame energievoorziening is in volle gang en daarvoor moet het elektriciteitsnetwerk op de schop. De vraag naar netuitbreidingen neemt significant toe. Er is misschien zelfs drie keer zoveel capaciteit nodig dan vóór de energietransitie. Maar het aantal mensen dat bij netbeheerders werkt, kan niet in deze omvang meegroeien. Hoe ga je daar als netbeheerder mee om? Enexis EBS heeft slimme oplossingen bedacht, waarmee wordt geëxperimenteerd op een nieuwe afdeling. Wat die oplossingen precies inhouden, hoor je in deze podcast.
 • #1 - Enexis EBS in de energietransitie

  Deze aflevering staat in het teken van de werkvraag die op Enexis afkomt, in de transitie naar een duurzame energievoorziening. Waar komt die vraag precies vandaan? En wat betekent die voor de strategie van Enexis EBS? De sprekers in deze aflevering zijn Han Slootweg (Directeur Asset Management) en Maarten de Jong (Manager Net- & Capaciteitsmanagement Hoogspanningsstations & Gas).

 • Deze aflevering gaat over het uitbesteden van werkzaamheden. Kunnen marktpartijen werk van Enexis EBS overnemen? En is dat genoeg om aan de toegenomen vraag te voldoen? De sprekers in deze afleveringen zijn Henri Lemmens (Directeur Expertise Bedrijfsvoering & Stations (EBS)) en Rutger van der Leeuw (Chief Operating Officer (COO)).

 • In deze aflevering zoomen we in op de afdeling Netuitbreiding en Uitbesteding. Kortweg: N&U. Hoe ziet deze nieuwe afdeling eruit? En hoe gaan Enexis-medewerkers op deze afdeling straks te werk? De sprekers in deze aflevering zijn Jan Hendrik Eikenaar (Programmamanager UU en aanjager Netuitbreiding & Uitbesteding) en Pieter Wolfs (Programmamanager Netuitbreiding & Uitbesteding).

 • In deze aflevering gaan we verder in op de samenwerking tussen Enexis EBS en marktpartijen via de nieuwe afdeling N&U. Hoe wordt deze afdeling ingevlochten in de organisatie? En wat betekent dat voor het werk van Enexis-professionals? De sprekers in deze aflevering zijn Anton Steenbergen (Manager Engineering & Realisatie Noord) en Huub Finger (Manager Engineering & Realisatie Zuid).

Enexis sollicitatie-insights

Drie recruiters nemen je mee in de sollicitatieprocedure bij Enexis. Hoe ziet deze procedure eruit? En hoe ga je goed voorbereid een sollicitatiegesprek in? Deze - en meer - vragen worden beantwoord in Enexis sollicitatie-insights.
 • #1 - Hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek?

  Recruiters Irene, Merel en Sander geven een aantal belangrijke tips voor een sollicitatiegesprek bij Enexis.

 • Recruiters Irene, Merel en Sander behandelen een aantal veelgestelde sollicitatie-vragen. Aan de hand van hun antwoorden ontdek jij hoe het sollicitatieproces bij Enexis eruitziet.