Elektrotechniek student wordt geholpen door docent

Duaaltraject HBO Duale opleiding Elektrotechniek

Bouw mee aan de toekomst

Energie komt uit je stopcontact. Maar hoe zorg je dat de energie aankomt bij dat stopcontact? En hoe maak je duurzame energie? Bij Enexis Groep zijn wij op zoek naar mensen die willen leren over het energienetwerk. De duale hbo-opleiding Elektrotechniek is misschien iets voor jou als je de vooropleiding mbo-Techniek BOL 4 hebt gedaan of havo of vwo met N&G of N&T. Misschien ontwerp jij wel de perfecte manier om bij te dragen aan de energietransitie.

Elektrotechniek student

Deze bouwstenen zijn voor jou

 1. Unieke ervaring

  Projectvoorbereiding, projectmanagement, engineering, uitvoering en afronding, jij draagt eraan bij. Het ene moment ben je voor een projectoverleg op kantoor en het volgende moment bezoek je een project in de buitenlucht en sta je met je laarzen in de klei. Je leert dus een hoop en je krijgt een uniek inkijkje in verschillende functies op een van de Enexis vestigingen.

 2. Vergoeding

  Tijdens je opleiding krijg je van Enexis Groep een vergoeding. Je reiskosten en studiekosten worden vergoed, maar je krijgt er ook nog eens een salaris bovenop!

 3. Veel opties

  Omdat je zoveel verschillende dingen leert tijdens deze opleiding, kun je na je opleiding allerlei verschillende soorten werk gaan doen. Dat kan wat overweldigend zijn. Maar gelukkig krijg je tijdens je opleiding een coach die je helpt om te bepalen wat je precies wilt gaan doen. Je staat dus nergens alleen voor.

Programma

Per week studeer je 2 dagen bij Avans Hogeschool in Breda. De andere 3 dagen werk je in de praktijk bij een van onze vestigingen. Wij hebben vestigingen in Roosendaal, Tilburg, Den Bosch, Eindhoven, Venlo en Maastricht. Hieronder vind je het programma van de lessen die je volgt bij Avans.

 • Jaar 1: Je krijgt speciale trainingen van Avans en Enexis Groep. Je leert onder andere over
    elektrische netwerken, slimme installaties en de energietransitie.
 • Jaar 2: Tijdens dit jaar leer je bijvoorbeeld over communicatiesystemen, hoogspanning en
    windturbines. Ook laat Avans je zelf een stukje van je programma indelen zodat jij altijd
    iets kan doen wat jij leuk vind. 
 • Jaar 3: In dit jaar ga je je specialiseren. Je leert veel over de werking van elektriciteitsnetten.
    Ook leer je meer over zogenaamde Smart  Grids. Net zoals in jaar 2, laat Avans je een
    gedeelte van het programma zelf kiezen. 
 • Jaar 4: In je 4e jaar werk je aan een groot afstudeerproject. Met dit project draag jij bij aan de
    energietransitie. Als het project af is, schrijf je een rapport. Met dit rapport is je opleiding
    afgerond!

Dit bieden wij

Tijdens de duale HBO-opleiding Elektrotechniek word je opgeleid om allerlei problemen op te lossen. Elektriciteit op grote schaal opslaan? Alle auto's opladen als iedereen elektrisch gaat rijden? Een beter energiesysteem ontwikkelen voor gebruikers van zonnepanelen? Je leert het allemaal! 

Omdat de opleiding zo breed is, krijg je een coach om je te helpen. Samen met je coach kun jij bepalen wat je wilt doen met jouw carrière. Zo sta je nergens alleen voor en kan je zelf kiezen wat je wilt doen. 
Nadat de opleiding is afgerond, biedt Enexis je een contract aan. Je hebt dus gelijk een baan en hoeft niet te stoeien met vacatures.

Benieuwd hoe de opleiding eruit ziet? Senna & Gijs volgen nu de duale opleiding en vertellen je er graag meer over. Lees hier hun verhaal.

Over ons

Als je graag wilt werken bij een bedrijf dat invloed heeft op het dagelijkse leven van jou en je omgeving, dan zit je bij Enexis goed! Je telefoon opladen, een warme douche nemen, je licht aan doen. Al deze dingen zouden zonder Enexis Groep niet mogelijk zijn. Wij voorzien namelijk ruim 3 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van elektriciteit en gas.

Bij Enexis zijn de teams van monteurs, uitvoerders, engineers en andere specialisten divers en heerst er een gezellige sfeer. Het werk vraagt om een hoge mate van verantwoordelijkheid en veiligheid, maar er is ook ruimte voor humor. 

 

Om deze video te kunnen bekijken moet u eerst alle cookies accepteren.

Heb je vragen over de opleiding Elektrotechniek?

Laat dan je gegevens achter. Een van onze recruiters neemt binnen 5 werkdagen contact met je op.