Lenneke & Irene

Het succesverhaal van

LENNEKE & IRENE

Check Je Netwerk is dé campagne waarmee jij je netwerk kan helpen aan een leuke baan bij Enexis en uiteraard voor jou een mooie bonus! De komende tijd delen we succesverhalen van mensen die elkaar hebben aangedragen om bij Enexis te komen werken om jou en je collega’s te motiveren om in je eigen netwerk als ambassadeur op te treden, zodat jouw buurman, sportmaat, medevrijwilliger, vriendin of neef geënthousiasmeerd wordt om ook bij Enexis te komen werken. Zo kunnen we onze krachten bundelen om nieuwe collega's te werven! Hieronder delen we het succesverhaal van Lenneke & Irene, Inkoper en recruiter bij Enexis.

Wat is jullie relatie?

“Wij kennen elkaar al 13 jaar en zijn voor de 3e keer collega’s. We reizen elkaar als het ware achterna. Naast werk gaan we ook regelmatig privé met elkaar op reis”, zegt Irene. Lenneke: “en we zijn op dit moment niet compleet! Ons appgroepje heet “Two down, one to go”, we hebben nog een 3e oud-collega en vriendin en ook zij hoort bij onze “reis”. We hopen haar binnenkort te kunnen verwelkomen bij Enexis.

 

Lenneke & Irene

Waarom Enexis?

Door Irene kende ik Enexis al veel beter”, zegt Lenneke. “Ik was goed geïnformeerd over de organisatie, wat de cultuur was, de mogelijkheden en de functie. Voor mij was het plaatje compleet en het sloot het aan bij de volgende stap die ik graag wilde zetten in mijn carrière.”

Hoe verliep de procedure?

Lenneke: “Irene stuurde de vacature door. In de vacaturetekst stond dat ze opzoek waren naar een duizendpoot. Dat sprak mij persoonlijk heel erg aan, want zo zie ik mezelf ook.” Irene vult aan: “Of iemand uit je netwerk bij onze organisatie en cultuur past, hoeft niet moeilijk te zijn om in te schatten. Ik was er 100% van overtuigd dat Lenneke bij Enexis zou passen. Nadat ik haar had aangedragen heeft zij de normale sollicitatie procedure doorlopen.” Lenneke: “De procedure verliep vlot en ik ben heel blij met deze overstap. Het was het juiste moment en de juiste functie. Ik ben daarom enorm dankbaar dat ik door Irene nu op mijn plek zit bij Enexis.”

Heb je tips voor je collega's?

“Kijk met een open mind naar je netwerk. Ook als je denkt dat hij of zij goed bij Enexis zou kunnen passen, stel het voor!” aldus Irene. “Als je enthousiast bent over je werkgever, dan breng je dat enthousiasme ook over op andere mensen”, vult Lenneke aan.

#CHECKJENETWERK

De komende maanden blijven we je motiveren om in je netwerk te kijken met succesverhalen van je collega’s. Houd de schermen op kantoor, de banner op X-net en/of Yammer #Checkjenetwerk in de gaten!

Wil je iemand aandragen? Ga dan terug naar deze pagina.
Wil je meer weten over het proces? Kijk dan hier op het Infohuis Referral of mail naar checkjenetwerk@enexis.nl