Roland & Jeroen

Het succesverhaal van

ROLAND & JEROEN

Check Je Netwerk is dé campagne waarmee jij je netwerk kan helpen aan een leuke baan bij Enexis en uiteraard voor jou een mooie bonus! De komende tijd delen we succesverhalen van mensen die elkaar hebben aangedragen om bij Enexis te komen werken om jou en je collega’s te motiveren om in je eigen netwerk als ambassadeur op te treden, zodat jouw buurman, sportmaat, medevrijwilliger, vriendin of neef geënthousiasmeerd wordt om ook bij Enexis te komen werken. Zo kunnen we onze krachten bundelen om nieuwe collega's te werven! Hieronder delen we het succesverhaal van Roland, Technisch Expert en Jeroen, Elektro monteur bij Enexis.

Wat is jullie relatie?

Roland is de vader van Jeroen. “Jeroen is in 2002 geboren, dus we kennen elkaar al 20 jaar”, zegt Roland. We hebben allebei een grote passie voor scooters en motoren. Vandaar ook de foto in onze garage waar we de afgelopen periode veel tijd samen hebben doorgebracht om een oude scooter weer nieuw leven in te blazen. “Die passie voor techniek zit wel in onze genen”, zegt Jeroen. Al komen ze elkaar tijdens het werk niet tegen, in de vrije uurtjes werken zij samen en vullen ze elkaar perfect aan met hun technisch inzicht.

 

Roland & Jeroen

Waarom Enexis?

Roland werkt al 35 jaar voor Enexis. “Pap kwam altijd al met mooie verhalen thuis over Enexis als werkgever, dus dat heeft mij zeker getriggerd om eens bij Enexis te gaan kijken wat daar de mogelijkheden waren”, aldus Jeroen. Roland: “Enexis is een mooi bedrijf waar alles goed is geregeld voor de mensen met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Je wordt overladen met goede kwalitatieve spullen, bedrijfskleding en er staat op de eerste dag een bus voor je klaar. Daarnaast is het werk enorm dynamisch, omdat je op veel verschillende plekken komt. En super belangrijk: veiligheid staat bij Enexis echt op 1.” Jeroen is sinds 1 maart 2022 gestart bij Enexis en werkt er nu dus 7 maanden. Jeroen: “Ik heb het enorm naar mijn zin hier. Daarnaast is het ook mooi om deze passie voor de techniek met mijn vader te kunnen delen.”

Hoe verliep de procedure?

“Dat ging allemaal heel vlot en snel”, geven ze beide aan. Roland vroeg wat rond in de omgeving van Den Bosch wat de mogelijkheden waren en Jeroen was op meerdere plekken meer dan welkom. Op woensdag had Jeroen een intake gesprek via Teams. Dit verliep zo positief dat hij op vrijdag op sollicitatiegesprek mocht komen. Vervolgens werd er met de coördinator besloten dat hij kon begonnen bij Enexis.

Heb je tips voor je collega's?

“Vraag naar iemands ambities of interesses. Toon belangstelling in de ander om erachter te komen waar iemand echt blij van wordt”, aldus Roland. “Alleen op die manier kom je er ook achter of iemand echt past bij de cultuur van Enexis.” Jeroen: “Ik vertelde het laatst nog in het voetbalteam van mijn jongere broer Alex, waar enkele schoolverlaters in zitten, dat we bij Enexis altijd op zoek zijn naar mensen. Ook als je 16 of 17 jaar oud bent, kun je deelnemen aan onze BBL-opleidingen. Door enkel een balletje op te gooien, zorgt er voor dat mensen later eens op de website gaat kijken voor openstaande vacatures.”

#CHECKJENETWERK

De komende maanden blijven we je motiveren om in je netwerk te kijken met succesverhalen van je collega’s. Houd de schermen op kantoor, de banner op X-net en/of Yammer #Checkjenetwerk in de gaten!

Wil je iemand aandragen? Ga dan terug naar deze pagina.
Wil je meer weten over het proces? Kijk dan hier op het Infohuis Referral of mail naar checkjenetwerk@enexis.nl