Patrick is aankomend uitvoerder

Het leven van een uitvoerder bij Enexis is afwisselend en uitdagend. Patrick vertelt er meer over.

“Veel afwisseling en geen dag hetzelfde: dát trekt mij aan”

“De ene dag sta ik langs de snelweg, de andere dag ben ik bij een kippenboer of in een stadscentrum.” Het was die afwisseling waardoor Patrick in maart 2024 een carrièreswitch naar Enexis wilde maken. Niet langer alleen maar op kantoor zitten als werkvoorbereider, maar écht het veld in en onder de mensen zijn. Dat doet hij nu als aankomend uitvoerder via de Uitvoerders Academy. “Ik leer het vak door cursussen, en maak meteen vlieguren in het team. Ik ben onwijs blij met mijn keus voor Enexis.”

“Hier wordt enorm veel werk verzet. Dat moet ook, om de energietransitie waar te maken. Wij maken huizen, straten en bedrijven klaar voor de toekomst. Daarom ben ik op elke klus trots.”

Patrick, aankomend uitvoerder

Op elke klus trots

Wat Patrick tijdens zijn 2-jarige opleidingsprogramma leert, brengt hij meteen in de praktijk op de afdeling Realisatie bij Enexis in Venlo. Op dit moment in het team Kleine projecten. “Van nieuwe elektriciteitsaansluitingen bij mensen thuis en saneringen van een hele straat tot de vervanging van een transformator op een bedrijventerrein. Ja, hier wordt enorm veel werk verzet. Dat moet ook, om de energietransitie waar te maken. Wij maken huizen, straten en bedrijven klaar voor de toekomst. Daarom ben ik op elke klus trots.”

Vrijheid

Als uitvoerder is Patrick – samen met de ervaren uitvoerder die hem begeleidt – verantwoordelijk voor een soepel en veilig verloop van projecten. “Ik bereid projecten voor en zorg dat ze correct op papier staan. Elke ochtend start ik op locatie met een werkbespreking en help ik mee afschakelen. Daarna wijs ik een ploegleider aan. Ja, ik ben de eindverantwoordelijke voor de veiligheid, maar ik kan mijn collega’s vertrouwen. Dat geeft mij de kans om thuis of op kantoor een ander project voor te bereiden. Soms ga ik ’s middags weer even langs op locatie. De vrijheid om dat zelf te bepalen, vind ik heel fijn.”

Voldoening

“Wat mij voldoening geeft? Een project afronden. En de dagafsluiting, samen met het team. Nadat de werkbussen zijn leeggemaakt, drinken we op kantoor samen een kop koffie. Even lachen en nabespreken, echt een fijne sfeer hangt er dan.” Patrick vormt een team samen met zo’n 7 andere uitvoerders en ruim 40 monteurs. Binnenkort stapt hij over naar team Storingen. “Ik mag overal proeven”, vertelt Patrick enthousiast.

"De ene dag sta ik langs de snelweg, de andere dag ben ik bij een kippenboer of in een stadscentrum. Dat geen dag hetzelfde is: dát trekt mij aan.”

Patrick, aankomend uitvoerder

Spannende uitdaging

Hoewel Patrick pas over een tijd deel uitmaakt van team Storingen, draait hij ook vanuit zijn huidige team mee in de storingswachtdienst. “Superuitdagend, want je weet nooit wat je tegenkomt. De ene keer belt de brandweer over een brand, de andere keer gaat het om een grote stroomuitval in een winkelcentrum.” “Bovendien heeft Enexis dit goed geregeld. Eens in de 6 weken heb je één week lang 24/7 wachtdienst. Overdag voer je geplande werkzaamheden uit. Er wordt echt op gelet dat je niet te veel wordt opgeroepen en dat je weinig overuren maakt. En moet je er ’s nachts uit? Dan krijg je de volgende dag uren om bij te slapen. Voor het stand-by staan krijg je ook een leuke vergoeding.”

Indrukwekkend

Een dag die indruk heeft gemaakt op Patrick? De dag dat hij gebeld werd over een storing in een 150kV-hoogspanningsstation. “Als het niet lukte om de storing te verhelpen, zou een heel dorp donker worden. Ziekenhuizen, bejaardencentra: je kunt je voorstellen wat de impact daarvan zou zijn. Er werd bij ons een crisisteam opgericht, noodaggregaten werden voorbereid en er stond een heel plan klaar. Het was zo’n spannend moment. Hoe onze afdeling dit voorbereidde, vond ik echt indrukwekkend. De storing werd gelukkig verholpen, maar wij stonden klaar. Mooi om te zien wat we als team kunnen.”

Enthousiast geworden? Bekijk hier al onze vacatures of neem contact op met recruitment@enexis.nl

Wil jij een directe collega van Patrick worden in Venlo? Bekijk dan deze vacature eens!