“Het toekomstbestendig maken van ons energienet geeft mij een enorme boost"

Mark is engineer bij Enexis

Van een snelfietsroute tussen Uden en Veghel tot een dijkversterking langs de Maas van Lith tot Ravenstein, Mark ontwerpt de energie-infrastructuur bij diverse grote projecten. Of ‘engineer’ de lading van zijn superafwisselende functie dekt? “Eigenlijk niet”, vertelt hij enthousiast, “want je bent engineer en projectleider in één!” Een impactvolle baan? “Absoluut, elke dag draag ik bij aan de energietransitie.”

Engineer én projectleider

Die bijdrage aan een van de belangrijkste vraagstukken van dit moment was wat Mark zo aansprak toen hij in 2020 de functie van engineer bij Enexis in Den Bosch tegenkwam. “Dit naast de Brabantse gezelligheid die doorschemerde in de vacature”, zegt hij lachend. De veelzijdige werkzaamheden zorgden voor de perfecte match. “Je zit niet alleen achter de tekentafel, je bent ook projectleider. Ontwerpen, afstemmen met stakeholders – zoals gemeenten,  waterschappen en bedrijven – budgettering, planning en contact met uitvoerders en aannemers: in deze functie komt het allemaal samen.”

Denken in oplossingen

Binnen onze afdeling Engineering en Aanleg voer je als engineer verschillende soorten projecten uit. Voorbeelden hiervan zijn maatwerk aansluitingen voor grootzakelijke klanten, netuitbreidingen voor nieuwbouwwoningen en reconstructiewerkzaamheden door wijziging van weginfrastructuur. Reconstructieprojecten zijn de projecten welke Mark oppakt. Zo ontwerpt hij bijvoorbeeld de netaanpassingen welke benodigd zijn voor de elektrificatie van de Maaslijn voor ProRail. Wat hem de meeste voldoening geeft? “Het uitzoekwerk. Als ik aan het einde van de dag tot een optimaal ontwerp  ben gekomen, waarbij met minimale ingrepen, maximale resultaat wordt gerealiseerd en het ontwerp realistisch uitvoerbaar is. Op dat moment is mijn dag geslaagd. Het zijn zulke interessante vraagstukken die je tegenkomt. Het toekomstbestendig maken van ons energienet geeft mij een enorme boost, want met de keuzes die ik maak draag ik bij aan de energietransitie.”

 

"Ik werk aan zulke interessante projecten. Het toekomstbesteding maken van ons energienet geeft mij een enorme boost, want daarmee draag ik elke dag bij aan de energietransitie."

Mark - engineer

Regie over je eigen loopbaan

Ik zie Enexis als een sociale werkgever die echt naar de mens kijkt, zowel op individueel en persoonlijk vlak als op loopbaanontwikkeling. Mogelijkheden zijn er volop, bijvoorbeeld dankzij de Engineer Academy voor startende engineers, diverse communicatietrainingen en technische opleidingen zoals elektrotechniek. Extra fijn? De vrijheid die je krijgt om je werkweek in te delen. Hierbij is het mogelijk om deels thuis te werken.

Collega's bij wie je terechtkunt

En de gezellige sfeer die sprak uit de vacature? Die bleek helemaal te kloppen, vertelt Mark. “Ik werk samen met verschillende mensen binnen Enexis. Natuurlijk met de collega-engineers en medewerkers engineers, maar ook met uitvoerders, tekenaars, planners en managers. En al die collega’s staan altijd voor elkaar klaar. Zowel om te helpen bij het werk als om wandelend samen de lunchtijd door te brengen.” 

Lees andere verhalen van collega's

 • Wouter is aankomend engineer bij Enexis

  “Ik krijg veel vrijheid in mijn werk en heb in ruim een half jaar al zo’n vijftig projecten op mijn naam staan.”

  Lees het verhaal van Wouter
 • Rune is medewerker engineering bij Enexis

  “Het samenspel met de projectleider vind ik heel waardevol, net als alle collega’s die altijd bereid zijn om te helpen.”

  Lees het verhaal van Rune
 • Mark is engineer bij Enexis

  "Het toekomstbesteding maken van ons energienet geeft mij een enorme boost, want daarmee draag ik elke dag bij aan de energietransitie."
  Lees het verhaal van Mark
Collega's vertellen