Boy is monteur bij Enexis

Als monteur bij Enexis heb je superafwisselend werk, ben je veel buiten op pad zijn en los je uiteenlopende storingen op.

“Heel de dag buiten op pad: dat vind ik mooi”

Superafwisselend werk, veel vrijheid en contact met collega’s én klanten. Dat zijn de dingen die Boy zo waardeert aan zijn werk als storingswachtmonteur bij Enexis. Wat hij nog meer leuk vindt? Dat hij zich voor veel mensen bevindt in een mysterieuze wereld. Wat hij daarmee bedoelt? Dat vertelt hij graag!

Geen storing hetzelfde

Als storingswachtmonteur begint Boy zijn dag vanuit huis, vanuit de vestiging of bij een langduriger project. Belt de meldkamer over een storingsmelding? Dan gaat hij op pad. Via zijn tablet leest hij extra informatie over de storing, en dan is het aan hem. “Dan ga ik kijken wat er aan de hand is. Geen enkele storing is hetzelfde, dat maakt het zo uitdagend. Elke dag doe ik iets anders. De ene keer gaat het om een defecte hoofdzekering bij één klant. De andere keer zit een hele straat zonder elektriciteit. Ook onderhouden we middenspanningsinstallaties bij klanten, bijvoorbeeld die van het voetbalstation in Tilburg.”

"Geen enkele storing is hetzelfde, dat maakt mijn werk zo uitdagend. De ene keer gaat het om een defecte hoofdzekering bij één klant. De andere keer zit een hele straat zonder elektriciteit.” 

Boy, monteur

Mysterieuze wereld

Telkens op zoek gaan naar de juiste aanpak voor het oplossen van een storing: dat houdt het werk boeiend, vertelt Boy. “Het is voor veel mensen heel vanzelfsprekend om elektriciteit te hebben, maar vaak hebben ze geen verstand van de techniek erachter. Voor hen is het een mysterieuze wereld. Dat ik iets kan oplossen wat voor velen abracadabra is, is heel leuk.”

Tijd om te onderzoeken

Dat Boy de tijd krijgt om in de techniek te duiken, was een van de redenen waarom hij in 2020 solliciteerde. “Ik zat eerst in de autotechniek. Maar daar kreeg ik door de tijdsdruk niet de kans om storingen écht tot de bodem uit te zoeken. Tijdens het sollicitatiegesprek bij Enexis bleek dat ze de ruimte om dat wél te doen hier juist heel belangrijk vinden. Dat sprak mij aan.”

Hele dag op pad

Wat Boy het allerleukst vindt aan zijn werk? Dat hij altijd op pad is. “Ik ben veel buiten en kom telkens weer ergens anders. Bij bewoners thuis of bij bedrijven. Ik vind het gezellig om dan ook even te buurten met die mensen.” Ook werkt Boy regelmatig samen met collega’s. “Als er een grote storing is, lossen we ‘m samen op. Ik heb echt het gevoel dat ik op mijn collega’s kan bouwen. Dat moet ook wel, want we zijn verantwoordelijk voor elkaars veiligheid.”

Energietransitie voor elkaar boxen

Als monteur bij Enexis heb je ook een maatschappelijk belangrijke baan, vertelt Boy. “Als wij ons werk niet goed doen, zitten veel mensen zonder stroom. We staan bij Enexis voor een grote opdracht, namelijk de energietransitie. Van netuitbreidingen tot stations ombouwen, en van nieuwe netkabels aanleggen tot verdeelkastjes vernieuwen: als monteur bij Enexis kun je alle kanten op.”

Enthousiasme voor techniek

Dat Boy enthousiast is over de energietechniek, spat ervan af. Als begeleider deelt hij dat enthousiasme met startende monteurs. “Ik vind het mooi dat ik de kans heb gekregen om begeleider te worden en dat ik deze monteurs kennis kan bijbrengen. Als je ergens kansen krijgt om je te ontwikkelen, dan is het wel bij Enexis. Of ik zelf nog plannen heb om door te groeien? Nee, ik wil lekker monteur blijven, dat vind ik het mooiste wat er is!” 

Enthousiast geworden? Bekijk onze vacatures.