Technisch Adviseur Martin Evers van Enexis:

“IK HOU ERVAN OM ME IN TE GRAVEN EN TE ZOEKEN NAAR OPLOSSINGEN”

Het is steeds merkbaarder: door de druk op het Nederlandse energienet neemt het aantal spanningsklachten toe. Bij de oplossen van dat maatschappelijke probleem kun je als Technisch Adviseur bij Enexis echt het verschil maken. En dat is nog maar een van de aspecten die het werk van Martin Evers zo boeiend maken.

PROACTIEF HANDELEN

“Vroeger kwamen er zo’n 65 spanningsklachten per jaar bij ons binnen, het afgelopen jaar waren dit er 370. Vandaar dat het oplossen van die klachten nu mijn hoogste prioriteit is”, vertelt Martin, die nu zo’n tien jaar bij Enexis in Zwolle werkt, waarvan zes jaar als Technisch Adviseur. Hij legt uit dat netbeheerders in het verleden vaak reactief handelden bij problemen met de spanning in het energienet. “Vandaag de dag werkt Enexis het liefst proactief. Door optimaal gebruik te maken van data uit onze systemen doen we er alles aan om problemen voor te zijn.”

“Er is nog genoeg te verkennen”

 

GENOEG TE VERKENNEN

Het vinden van een oplossing voor de spanningsproblematiek blijft voorlopig een uitdaging. “De energietransitie zorgt er namelijk voor dat er nog zoveel gaat veranderen in het net. Er is daardoor nog genoeg te verkennen”, zegt Martin met een glimlach die verraadt dat hij hier vaktechnisch ook van geniet.

BREED TAKENPAKKET

Kort samengevat zou je kunnen zeggen dat Martin als Technisch Adviseur waakt over de kwaliteit van het werk dat bij Enexis gedaan wordt. “Ik voer bijvoorbeeld ook data- technische audits uit, analyseer meetbestanden, denk mee over verbetertrajecten, test nieuwe software en apparatuur voor implementatie en help bij het opstellen van werk- en technische instructies. Daarnaast ben ik een technische vraagbaak voor mijn collega’s bij Enexis.”

“Elke dag komt er wel weer wat anders op mijn pad”

 

GRAVEN IS LEUK

“Mijn takenpakket is breed”, concludeert Martin. “Elke dag komt er wel weer wat anders op mijn pad. Dat maakt het ook leuk. Ik hou ervan om me in te graven en te zoeken naar oplossingen, zodat de organisatie verbeterslagen kan maken. Mijn kennis blijft zo ook groeien. Bovendien geniet ik van de samenwerking met allerlei mensen. Ik overleg bijvoorbeeld regelmatig met onze engineers van de afdeling E&A en de mensen van Asset Management. En uitvoerders en monteurs weten me ook steeds vaker te vinden als ze tegen iets aanlopen. Dat is mooi.”

“Enexis stimuleert je actief om jezelf te blijven ontwikkelen”

 

UITGEBREIDE ONTWIKKELKANSEN

Martin is blij met zijn werkgever. “Alles is bij Enexis tiptop geregeld en je hebt goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een persoonlijk, duurzaam inzetbaarheidsbudget dat je naar eigen inzicht kunt inzetten. Daarnaast stimuleert Enexis je actief om jezelf te blijven ontwikkelen. Zo kon ik de afgelopen jaren tal van opleidingen volgen op kosten van de zaak. Onder andere tot Technicus Gas en Elektra. En een paar jaar geleden volgde ik in het kader van mijn persoonlijke ontwikkeling ook een studie bedrijfspsychologie waaraan Enexis meebetaalde.”

M&M&…

In Zwolle staat Martin er niet alleen voor. Hij werkt samen met Martin van der Weg. Samen intern beter bekend als de M&M’s. “Martin van der Weg is Technisch Adviseur Elektra en ik Technisch Adviseur Elektra en Gas. We zijn twee handen op één buik en pakken samen van alles aan”, licht Martin toe. De energietransitie zorgde er inmiddels voor dat de agenda’s van de M&M’s overlopen. Vandaar dat de Martins graag snel een derde Technisch Adviseur in Zwolle verwelkomen. Ook weer een M? “Dat maakt me niet uit”, lacht Martin, “maar kennis van gas zou wel handig zijn.”

Neem contact op met