Joris-jan en Anna-Martha

“JE LEERT VEEL VAN ELKAARS INZICHTEN EN TALENTEN”

Joris-jan en Anna-Martha waren trainees bij Enexis

De vrijheid om te ontdekken welke vorm van management en welke plek in de organisatie het beste bij je passen. De ruimte om meer inzicht te krijgen in je persoonlijkheid. En de goede begeleiding. Belangrijke redenen volgens Anna-Martha en Joris-Jan om voor ons tweejarige managementtraineeship te kiezen. “En er zitten nóg zo’n twintig trainees op verschillende plekken in de organisatie”, vertelt Joris-Jan. “Door elkaar bewust op te zoeken kun je veel leren van elkaars talenten en inzichten.”

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling

Met zijn hbo-diploma facilitair management ging Joris-Jan aan de slag bij een zorginstelling. “Ik begeleidde een team van ongeveer tachtig mensen; schoonmaakmedewerkers en voedingsassistenten. Planningen maken, voortgangsgesprekken houden, dat was onder meer mijn werk. Ik kwam er toen achter dat ik liever eerst aan mijn persoonlijke ontwikkeling wilde werken. Het traineeship van Enexis, waarin je praktijkopdrachten combineert met gerichte trainingen, leek me daarvoor de ideale vorm.”

Anna-Martha raakte er al meteen na haar hbo-studie communicatie van overtuigd dat een traineeship de goede stap voor haar was. “Veel vacatures leken me wel leuk. Maar je zit dan meteen vast in een functie. Ik wilde juist mijn talenten en voorkeuren in de praktijk onderzoeken. Het traject bij Enexis sprak me enorm aan, vooral nadat ik op de open dag van de sfeer, de werkcultuur en de grote ambities van de organisatie had geproefd.”

''IK WILDE NA MIJN STUDIE NIET METEEN VAST ZITTEN IN EEN FUNCTIE, MAAR JUIST EERST MIJN TALENTEN EN VOORKEUREN IN DE PRAKTIJK ONDERZOEKEN. IN HET TRAINEESHIP KRIJG JE DIE RUIMTE ÉN GOEDE BEGELEIDING.''

Anna-Martha - eerstejaars managementtrainee

 

Joris-Jan en Anna-Martha in werkleding van Enexis

Tijdens de onboarding in de eerste maand van het traineeship leerde Anna-Martha de organisatie nóg beter kennen. “Die periode bestaat onder andere uit drie weken met meeloopdagen. Maar allereerst leer je in een week tijd je collega-trainees kennen. Na de onboardingsweken begin je aan je eerste opdracht.” Joris-Jan: “Je collega-trainees zie je tijdens wekelijkse trainingen. En tijdens intervisies. Dat is heel waardevol. Ik geef nu in mijn tweede jaar leiding aan een team monteurs die de gas-infra onderhouden en storingen oplossen. Vraag ik me bijvoorbeeld af of ik een casus met een medewerker goed aanpak, dan leg ik dat voor in zo’n intervisie. Het geeft je houvast als mensen er hetzelfde over denken. Of je krijgt heel nieuwe inzichten. En reken maar dat trainees kritisch zijn!”

''DE INTERVISIES MET COLLEGA-TRAINEES ZIJN HEEL WAARDEVOL. ZE GEVEN JE HOUVAST OF JUIST HEEL NIEUWE INZICHTEN. EN REKEN MAAR DAT TRAINEES KRITISCH ZIJN!''

Joris-Jan - tweedejaars trainee operationeel management

 

Behulpzame inzichten

Maar ook buiten de trainingen en intervisies zoeken trainees elkaar graag op. Anna-Martha spart dan bijvoorbeeld over haar eerste beleidsopdracht waar ze nu middenin zit. “Ik werk mee aan het programma Ben Bewust. Doel is om collega’s in de hele organisatie bewust te maken van digitale veiligheid en privacy. Maar hoe krijg je de aandacht van mensen in de operatie die het al zo druk hebben? Om daar meer inzicht in te krijgen, bel ik met trainees die op de vestigingen werken. Of ik ga bij ze langs. “Sowieso is het fijn om elkaar op te zoeken”, besluit Joris-Jan. “De begeleiding in het traineeship is supergoed. Daarnaast is het gewoon fijn om van andere trainees te horen hoe ze met zaken omgaan waar je tegenaan loopt.”

Nieuwsgierig naar meer?

Vraag Joris-Jan en Anna-Martha naar hun ervaringen en  kom langs tijdens de Inhousedag! Meld je hier aan.

Neem contact op met