Anique over haal rol als werkvoorbereider

“Ik leer altijd weer iets nieuws”

Ervaring in techniek had Anique niet. Hooguit een beetje kennis van natuur- en scheikunde van de middelbare school. Toch besloot ze in de zomer van 2023 te solliciteren bij Enexis, voor de functie van werkvoorbereider. Het bleek een schot in de roos: “De vrijheid, de fijne collega’s en de groeikansen: ik zit helemaal op mijn plek, ik voel me echt thuis bij Enexis.”

Nieuwe uitdaging

Na jaren gewerkt te hebben als managementassistent  vond Anique dat het tijd was voor iets nieuws. Iets buiten haar comfortzone. “Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en was toe aan een andere werkomgeving. Ik zocht meer uitdaging én wilde graag werken in een hecht team.” Per toeval stuitte Anique op de vacature van werkvoorbereider. Die wekte meteen haar interesse. “De organisatie en de vrijheid van de baan trokken me aan. En het feit dat een technische achtergrond geen eis was, gaf me het duwtje om te solliciteren.”

Warm welkom

Het eerste gesprek was meteen al prettig, vertelt Anique: “Ik voelde me op mijn gemak en ik paste volgens de leidinggevende goed in het team.” En dat klopte. Haar collega’s ontvingen haar met open armen. “Ik kan bij iedereen terecht en de betrokkenheid is groot. We staan voor elkaar klaar en lachen veel met elkaar. Aangezien we de helft van de tijd thuiswerken, kijk ik echt uit naar de dagen dat ik weer naar kantoor ga.” En de man-vrouwverhouding? Die zit wel goed. “Ons team bestaat uit 5 werkvoorbereiders, onder wie liefst 3 vrouwen!”

Een afwisselende baan

Anique werkt in Roosendaal, binnen het team Realisatie Onderhoud en Storingen. “Ik focus voornamelijk op administratieve taken, zoals facturatie, het aanmaken van orders en het controleren van werkbonnen. Het leukste van mijn baan? De afwisseling. Geen dag is hetzelfde en ik leer altijd weer iets nieuws.” Andere collega’s in het team richten zich meer op de technische kant van de werkvoorbereiding, een kant die Anique ook graag op wil. 

“Ik kan bij iedereen terecht en de betrokkenheid is groot. We staan voor elkaar klaar en lachen veel met elkaar.”

Anique

Alles leren over de techniek

Anique heeft de basis van techniek al aardig onder de knie. “Ik volg verschillende cursussen en heb een aantal keer meegelopen met monteurs. Maar ook door mijn eigen werk leer ik snel. Ik weet nu ineens veel meer over elektra, puur omdat ik ermee bezig ben.” Wanneer Anique eenmaal thuis is in haar rol, wil ze de technische kant van de werkvoorbereiding opgaan. “Mijn leidinggevende denkt daarin goed met me mee, ze heeft oog voor mijn ontwikkeling. En natuurlijk kan ik ook met al mijn andere vragen altijd bij haar terecht.”

Buiten het werk

Het werk valt goed te combineren met Aniques privéleven. Belangrijk ook, want ze heeft een jong zoontje. “Dus dan is het fijn dat ik zelf mijn werktijden kan bepalen natuurlijk. En als ik wat extra vakantiedagen wil, is dat ook mogelijk.” Als je Anique vraagt wat haar het meest is bijgebleven tot nu toe, dan hoeft ze daar niet lang over na te denken: “Ons teamuitje in het najaar! We hebben toen een cursus ukelele spelen gevolgd. Dat is ons allemaal heel erg bijgebleven, we maken er nog steeds grapjes over. We hadden zo’n leuke dag samen!”