Niek en Elisa

"JE KRIJGT HET VERTROUWEN OM EEN VERANTWOORDELIJKE ROL TE PAKKEN”

Niek en Elisa waren Trainees bij Enexis

Je hebt een bachelor bedrijfskunde en een master strategic management op zak, zoals Niek Stad. Of, zoals Elisa Soosaipillai, een diploma bedrijfseconomie en een master in ethiek van bedrijf en organisatie. Wat is nu de beste eerste stap in je carrière als manager? Beiden kozen voor ons tweejarige managementtraineeship. Daarin helpen wij hen om te groeien naar een sturende functie op beleidsniveau óf de rol van operationeel manager. “Je werkt hier in fijne sfeer aan mooie uitdagingen waar je veel van leert”, licht Niek zijn stap toe.

Ruimte om te groeien

“Je krijgt het vertrouwen van je begeleiders en collega’s om een verantwoordelijke rol te pakken”, vertelt Niek. Hij is in zijn tweede jaar als trainee projectmanager van een veranderproject. Het doel is een cultuurverandering teweegbrengen, zodat we binnen Enexis op een veilige manier meer projecten kunnen afronden. “Mijn team organiseert bijvoorbeeld events voor alle leidinggevenden in de operatie, zo’n 300 collega’s. Ik geef richting aan ons team, bewaak de planning en budgetten en onderhoud contact met stakeholders. En ik ga het gesprek aan met mijn teamleden waarin we samen bepalen wat zij nodig hebben om de beoogde resultaten te kunnen halen. Een verantwoordelijke job. Binnen én buiten het team ervaar ik dat ik als een volwaardige professional wordt gezien. Collega’s weten me te vinden en nemen mijn adviezen ter harte. Maar geven me ook de ruimte om te groeien in mijn rol.”

''VAN INFO OVER ENEXIS EN DE ENERGIESECTOR TOT MANAGEMENTVAARDIGHEDEN, LEIDERSCHAPSTIJLEN, GESPREKTECHNIEKEN EN DE LEANMETHODIEK. HET HELE PROGRAMMA IS EEN DOORDACHTE COMBINATIE.''

Niek - Management Trainee

 

Goede begeleiding

Elisa knikt instemmend als Niek vertelt. Ze is bezig aan haar eerste jaar als trainee en ondersteunt de manager van een nieuw team in de operatie. “Wij richten ons op netuitbreidingen voor kleinverbruik. Ik kijk nog veel mee. Maar ik pak ook zelf taken op. Een teammanagementrol is niet niks. In het begin had ik nog het gevoel dat ik veel informatie nodig had. Maar ik krijg echt de tijd om te leren. Ook de goede begeleiding en het vertrouwen van mijn manager helpen me enorm.''

 

 

Niek en Elisa in Enexis werkkleding

Een buddy in het eerste jaar

En daarbuiten, vraag je je misschien af? Hoe zit het met bijvoorbeeld de begeleiding bij je persoonlijke ontwikkeling. Niek daarover: “De manager van het traineeprogramma focust op hoe je groeit als mens. Zij weet globaal met welke opdracht ik bezig ben en kijkt vooral waar ik persoonlijk behoefte aan hebt. Samen houden we zicht op mijn ontwikkeldoelen en afspraken. Daarnaast kun je, als je daar behoefte aan hebt, gebruikmaken van een coach.” “En als eerstejaars heb je een buddy” voegt Elisa toe. “Dat is altijd een trainee die in het tweede jaar zit. Superfijn! Want deze weet uit ervaring waar ik tegenaan kan lopen. Als ik ergens mee zit, kan ik dat allemaal bespreken.”

"IK KRIJG ECHT DE TIJD OM TE LEREN. OOK DE GOEDE BEGELEIDING EN HET VERTROUWEN VAN MIJN MANAGER HELPEN ME ENORM.''

ELISA  - OPERATIONEEL MANAGEMENT TRAINEE

 

Combinatie van projecten en trainingen

Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van het traineeship volgens Niek. “Het hele programma is een doordachte combinatie van werken in projecten en gemiddeld een keer in de week trainingen volgen. Een heel gevarieerd aanbod. Van info over Enexis en de energiesector tot managementvaardigheden, leiderschapsstijlen, gesprekstechnieken en de leanmethodiek.” “Ik had vooraf al een goed gevoel over het traineeship. Maar ik vind het echt boven verwachting leuk en uitdagend”, besluit Elisa. “Voor mij is het de ideale overgang van het studentenleven naar een carrière.”

Nieuwsgierig naar meer?

Vraag Elisa en Niek naar hun ervaringen en kom naar de Inhousedag. Kijk hier voor meer informatie. benieuwd naar de verhalen van andere trainees? Lees hier het verhaal van Anna-Martha en Joris-Jan. 

Neem contact op met