“In ons diverse team is iedereen nieuwsgierig naar de ander”

Tom is manager recruitment bij Enexis

Als manager recruitment stuurt Tom drie teams aan gericht op corporate recruitment, externe inhuur en onboarding. Het is een diverse club die enorm gegroeid is sinds Tom ruim vijf jaar geleden bij Enexis startte. “Ik begon als recruiter op het moment dat de energietransitie losbarstte binnen ons bedrijf. Nu zitten we midden in die transitie en daar zijn veel collega’s voor nodig. We werven drie keer zoveel mensen en dat vraagt veel van een recruitmentafdeling, zeker nu de arbeidsmarkt krap is. Een interessante uitdaging waar ik iedere dag met veel plezier aan werk!”

Duurzaam inzetbare collega's

Tom legt uit wat recruitment bij Enexis zoal inhoudt: “We laten onder meer zien wat voor werkgever Enexis is, zorgen dat nieuwe medewerkers de eerste periode goed begeleid worden en regelen alles voor een goede samenwerking met onder andere uitzendkrachten, detacheringskrachten, zzp’ers en consultants. We zetten alles op alles zodat we met genoeg en duurzaam inzetbare mensen onze belangrijke taak voor de samenleving kunnen uitvoeren.”

Kennisoverdracht en toekomst

“Ik stuur 35 collega’s aan, onder wie recruiters, consultants externe inhuur, recruitment marketeers en een teammanager van het supportteam. Alle collega’s weten welke afspraken er zijn en vooral ook waarom zij doen wat ze doen. Ook werk ik mee aan de visie op recruitment voor de komende jaren. Waar staan we over vijf of tien jaar met recruitment en in hoeverre draagt dit bij aan de organisatiedoelen op de lange termijn? Hoe gaan we om met stijgende marketingkosten? Of hoe werven we ervaren specialisten voor hoogspanningsprojecten? Dat soort vragen probeer ik samen met onze collega’s te beantwoorden. Nog best ingewikkeld, ook ik weet nog niet precies waar wij over 5 of 10 jaar staan.” 

"Ik werk samen met de meest verschillende mensen en krijg de vrijheid om zelf keuzes te maken."

Tom - manager recruitment

Van een meer homogene groep naar een meer divers team

Tom en zijn team spelen in op actuele thema’s, zoals inclusie en diversiteit. “Nog niet zo lang geleden was Enexis in mijn optiek een meer homogene groep mensen met eenzelfde achtergrond. Dat is nu heel anders, ook in het recruitmentteam. Ik werk samen met de meest verschillende mensen. Van mbo- tot wo-opgeleid, in alle leeftijden en met verschillende culturele achtergronden en politieke voorkeuren. Het mooie is, iedereen is oprecht nieuwsgierig naar de ander en elkaar helpen vinden we normaal.”

Net als de organisatie zelf heeft Tom grote stappen gemaakt. “Dat kan alleen omdat ik alle vrijheid krijg en zelf keuzes kan én mag maken. Succes vieren we. En gaat het eens niet zo lekker, dan krijg ik alle ondersteuning. Daar krijg ik energie van!”

Lees andere verhalen van collega's

Collega's vertellen