Groepsfoto trainees in Enexis werkkleding

Enexis groep traineeship

Wil jij de leider van de toekomst worden?

Gas en stroom, we kunnen (nog) niet zonder. Het is de motor van ons bestaan. Onze economie. Via onze kabels en leidingen brengen wij de energie bij jou thuis én op het werk. Nederland staat nu voor een grote uitdaging: de energietransitie. Als 1 van de 6 netbeheerders spelen wij een belangrijke rol in deze overgang naar duurzamere vormen van energie. Daar kunnen we de frisse blikken en ideeën van aanstormend managementtalent goed bij gebruiken! Wil jij een vliegende start maken als toekomstig manager? Bijvoorbeeld door een team van professionals aan te sturen die het energienetwerk in Nederland optimaliseren of misschien ontdek je liever in uitdagende projecten op beleidsniveau welke richting bij je past. Ga voor het tweejarige Management Traineeship van Enexis en ontdek waar jouw ambities liggen. Bekijk onderaan het tweejarig programma. 

Om deze video te kunnen bekijken moet u eerst alle cookies accepteren.

Programma

 • Jaar 1

  Iedereen jaar start er begin oktober een groep Management Trainees. In het eerste jaar kiezen we samen met jou een opdracht die aansluit bij jouw behoefte, ervaring en ambities. Kies je voor beleidsgericht management, dan draag je met je opdracht bij aan strategische sturing op centraal niveau. Hoe gaaf is het om verantwoordelijk te zijn voor het uitrollen van een awareness programma om alle medewerkers van Enexis bewuster te maken van digitale veiligheid en privacy?

  Naast je inhoudelijke opdracht volg je samen met je medetrainees een breed scala aan trainingen waar de focus ligt op jouw persoonlijke ontwikkeling en het ontwikkelen van jouw leiderschapsvaardigheden.

 • In je tweede jaar ga je zelf op zoek naar een opdracht binnen Enexis waarmee je je voorbereidt op je toekomst als manager binnen onze organisatie. Denk aan een rol als projectleider of specialist waarin je er mede voor zorgt dat we als netbeheerder onze strategische doelen behalen. Of een functie als adviseur waarin je helpt om het Nederlandse energienet slim te vernieuwen. Misschien maak je zelfs de overstap naar het operationeel management en ga jij een team van technisch personeel aansturen. Er is heel veel mogelijk!

Neem contact op met

Dit bieden wij

 • Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling staat voorop
 • Jezelf ontwikkelen tot (team)manager, projectleider, adviseur of... wat jij wilt!
 • Een super startsalaris én voldoende vrije tijd
 • 24,5 vakantiedagen - met je persoonlijk budget en 13e maand koop je tot wel 35,5 extra verlofdagen
 • Vitaliteitsbudget van €500,-

Begeleiding

Je komt er niet alleen voor te staan! Onze trainee manager Jeske van Boxtel staat voor je klaar. Daarnaast krijg je een begeleider van de afdeling van jouw opdracht. Ook krijg je hulp van een buddy, een tweedejaars trainee die precies weet hoe het is om in jouw schoenen te staan. En last but not least heb je 11 collega-trainees om op terug te vallen! Lees hier de ervaringen van Trainees Helen en Jelle  , Trainees Joris en Anna en Trainees Niek en Elisa .

Heb je vragen over het Enexis Groep Traineeship? Neem dan contact op met Serdal Guclu via youngtalent@enexis.nl

Om deze video te kunnen bekijken moet u eerst alle cookies accepteren.