EBS Teamleiders

BEN JIJ DE LEIDER DIE JE ZELF OOK ZOU VOLGEN?

Wij gingen het gesprek aan met onze huidige teamleiders Appie, Jacqueline, Theo, Rob en Caren.

Bij Enexis zoeken we teamleiders. Leiderschap heb je niet zo maar. Het zit in je. Teamleiders zijn aanpakkers die sterk in hun schoenen staan, het overzicht bewaken en daarna weer doorgaan. Het vraagt inzet en al je aandacht. Het beste uit je team naar boven halen, dat is jouw grootste kracht. Omdat we de span-of-control binnen het bedrijfsonderdeel EBS willen verkleinen, starten we in september 2022 met de werving van 10 nieuwe teamleiders realisatie, systemen/beveiligingen en engineering. Wij gingen het gesprek aan met een aantal van onze huidige teamleiders: Appie, Jacqueline, Rob, Theo en Caren. Dit legden wij vast op beeld. De video komt binnenkort online, maar nu alvast een voorproefje.

 

EBS Teamleiders

Waarom werken als teamleider bij Enexis?

“De techniek die schuilt achter Enexis is prachtig” vertelt Appie. “Daarnaast vind ik het leuk om continu met mensen in contact te staan en een steentje bij te dragen aan de maatschappij.” Jacqueline vertelt dat het werken bij Enexis echt om een team effort draait. “Samen met mijn collega’s van andere afdelingen proberen we het zo te organiseren dat de mensen die het werk uiteindelijk doen, zo goed ,veilig en efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren. Dat is een mooi en complex spel, waarbij je elkaar nodig hebt.”

 

EBS Teamleiders

“Een goede teamleider kan naast zijn team staan, maar soms ook erboven”

Rob van Buitenen – Teamleider systemen en beveiligingen

Hoe zou je de sfeer omschrijven in het team?

“Ik ben blij dat de sfeer erg goed is in mijn team. We hebben een jong- en energiek team en we staan voor een grote uitdaging. Elke keer weer zetten zij hun schouders eronder. Ik vind het belangrijk dat mijn collega’s met plezier naar hun werk gaan.” Theo Beijers, teamleider in regio zuid, vult Rob aan: “Er heerst zelfs kameraadschap binnen mijn team. Er ontstaan vriendschappen en er worden activiteiten, zoals carnaval, met elkaar georganiseerd. Dat is leuk om te zien. Het is de taak van de teamleider dat de sfeer goed is en dat mijn collega’s geluk ervaren in het werk dat zij doen.”

 

EBS Teamleiders

“Het houdt mij scherp op een team aan te sturen die 24/7 aanstaat”

Caren van der Harst – Teamleider centrale meldkamer storingen

Wanneer ben je geschikt voor de rol als teamleider?

Caren: “Als leidinggevende weet iedereen wat ze aan mij hebben, ik ben duidelijk in mijn verwachtingen. Maar ik vind het ook erg belangrijk dat iedereen op mijn afdeling gehoord wordt, een stem heeft. Daarom maken we ook tijd voor elkaar en gaan met elkaar in gesprek.” Appie vult aan: “Je bent geschikt voor deze rol als je goed kan luisteren naar je collega’s en de juiste vragen weet te stellen, zodat je tot de essentie komt en daar gericht acties op kan (laten) uitvoeren.”

Benieuwd naar de video waarbij onze teamleiders aan het woord zijn? Deze kun je hier vinden.

Wil je meer weten over wat Enexis te bieden heeft?

Kijk op: werkenbijenexis.nl/arbeidsvoorwaarden

Meteen bij ons aan de slag?

Bekijk direct hier onze openstaande vacatures. Heb je nu al een vraag over de vacatures van teamleider die binnenkort vacant komen? Bel/app/mail gerust even met recruiter Erik van’t Wout, 0625030893, erik.wout@enexis.nl