mehmet en collega's

Een Enexis voor iedereen

Elkaar versterken

Voor een succesvolle energietransitie is de energie van iedereen nodig. We willen een organisatie zijn waar álle perspectieven en meningen worden gehoord en gewaardeerd. Waar we elkaar versterken met onze verschillen. 

Een Enexis voor iedereen

Nieuwe manieren

Wat Enexis typeert is dat iedereen voor elkaar klaar staat en dat onze medewerkers enorm betrokken zijn. Dit heeft er voor gezorgd dat we al die jaren een hoge betrouwbaarheid van ons net hebben kunnen realiseren. Als we kijken naar de toekomst, dan is er meer nodig om onze opdracht – het uitvoeren van de energietransitie in ons verzorgingsgebied – te realiseren.

We werken aan het energiesysteem van de toekomst, terwijl we niet weten hoe dat systeem er precies uit gaat zien. Wat we wél weten is dat we voor hiervoor veel mensen nodig hebben, andere inzichten en nieuwe manieren van denken en doen. 

Een thuis

We willen alle talenten, meningen, achtergronden, manieren van denken en doen die er zijn in huis halen. We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt, ongeacht waar je geboren bent, van wie je houdt of je hij, zij of hen/hun bent, welke leeftijd je hebt of dat je een lichamelijke of mentale uitdaging hebt.

Maar alleen divers zijn is niet genoeg. Kunnen werken met die verschillen, de kracht ervan benutten, dat is wat inclusief betekent. Kunnen werken met verschillen om problemen op te lossen. Zodat we elkaar versterken en onze strategische doelen kunnen realiseren.

"IT'S EASY TO ASK FOR HELP HERE AND I CAN FREELY SHARE MY IDEAS."

Mehmet - Mendix Developer

Concrete acties

Bij Enexis geloven we dat onze verschillen ons versterken. Daarom hebben we concrete acties ondernomen om diversiteit en inclusie te bevorderen. Ons recruitmentteam is actief op zoek naar divers talent, terwijl ons vrouwennetwerk 'ZIJ!' en onze jongerenvereniging 'NEXT' een platform bieden voor persoonlijke groei en verbinding. Daarnaast zijn we gestart met de pilot 'Erfgoed van Enexis', waarbij we jong en oud verbinden. Bovendien werken we samen met externe organisaties zoals UAF en de Refugee Talent Hub om statushouders een plek te bieden binnen onze vestigingen en ICT-afdeling.