“In de functie van projectleider komen alle elementen samen waarvan ik in mijn vorige functies energie kreeg”

Anne is projectleider (HR) recruitment bij Enexis

Van interim-klussen bij uiteenlopende bedrijven naar een vaste functie bij Enexis: het is het verhaal van Anne. “Interimmen paste helemaal bij mij, want na een tijdje bij hetzelfde bedrijf was ik altijd weer toe aan een nieuwe omgeving. Tot ik kennismaakte met Enexis. Deze organisatie is zo groot, waardoor er telkens nieuwe uitdagingen op mijn pad komen en ik steeds weer nieuwe mensen ontmoet. Ook krijg ik veel kansen om de projecten op te pakken die me energie geven.”

Maatschappelijke impact

“Techniek, dat trekt me helemaal niet.” Het was Annes eerste gedachte toen ze op gesprek ging bij Enexis voor een interim-klus. “Daar denk ik nu héél anders over”, lacht ze. “Er ging een wereld voor me open in mijn eerste jaar hier. Ik kwam erachter dat techniek een grote rol speelt in belangrijke vraagstukken in de samenleving, zoals de energietransitie. Het maakt me trots om hieraan een steentje bij te dragen door de werving van goed personeel mogelijk te maken.”

Procesverbetering en samenwerking

Anne startte als corporate recruiter bij Enexis en focuste op de werving van technisch personeel. Al snel zocht ze de breedte van de functie op. “Ik vond het vooral heel interessant om mee te denken over procesverbeteringen en vraagstukken die in de hele organisatie spelen.” Na een jaar leidde ze als senior corporate recruiter de werving en selectie van managers voor de hele organisatie in goede banen. “Toen kwam ik erachter hoe leuk ik het vind om met allerlei afdelingen te schakelen. De overstap naar mijn huidige functie als projectleider is dus niet zo verrassend. Hierin komen alle elementen samen waarvan ik in mijn vorige functies energie kreeg.”

"Er liggen heel veel mooie uitdagingen in zo'n grote organisatie als Enexis. Mijn eigen uitdaging is om af en toe nee te zeggen, want ik vind echt alles leuk!"

Anne - projectleider (HR) recruitment

Afwisselende werkweken

Hoe Annes werkweken als projectleider (HR) recruitment eruitzien? “Gevarieerd! Mijn werkdagen schieten echt alle kanten op. Zo heb ik projectmeetings en kennismakingsgesprekken met collega’s, bereid ik overleggen voor, werk ik projectacties uit en help ik bij de organisatie van events. Ik leid zelf projecten, bijvoorbeeld over de optimalisatie van de werkprocessen binnen mijn eigen team Recruitment. Maar ik denk ook mee over organisatiebrede vraagstukken, bijvoorbeeld over het aantrekken van technisch personeel. De mooie uitdagingen liggen hier voor het oprapen. Mijn eigen uitdaging is om af en toe nee te zeggen, want ik vind echt alles leuk!”

Mensgerichte organisatie

Anne is blij met alle kansen die ze tot nu kreeg bij Enexis. “Het is logisch dat er in grote organisaties qua ontwikkeling veel mogelijk is. Maar dan moet je als organisatie wél mensgericht zijn en met medewerkers durven meedenken als zij minder tevreden zijn over hun huidige baan. Ik heb zelf ervaren dat dit bij Enexis echt gebeurt. Ik voel de ruimte om eerlijk te zijn over wat ik wil in mijn werk. En toen ik aangaf dat ik enthousiast word van verbetertrajecten en de communicatie met collega’s, kwam mijn manager zelf met het voorstel om voor de functie van projectleider te gaan. Het was echt een goede keuze om bij Enexis te blijven. Ik ben hier nog lang niet uitgekeken!”