“Dankzij de energietransitie staan we in de spotlights. Genoeg communicatie-uitdagingen.”

Lieke is communicatieadviseur bij Enexis

Een communicatieplan opstellen, een branding activatie bedenken, een nieuwe videoreeks bedenken of bouwen aan de employer value proposition: Lieke kan binnen Enexis met de meest afwisselende communicatieopdrachten aan de slag. “Al vanaf de eerste dag kreeg ik het vertrouwen en de middelen om projecten op te pakken die mij passen. In een tijd waarin Enexis als belangrijke speler in de energietransitie in de spotlights staat.”

Vertrouwen

“Er is een groot tekort aan technici en IT-specialisten, ook bij Enexis. Toen ik in deze functie begon, kreeg ik de opdracht om de arbeidsmarktcommunicatie naar een hoger plan te tillen door de employer value proposition te onwikkelen, zodat wij juist die arbeidskrachten binnenhalen”, vertelt Lieke. Nogal een uitdaging? “Het was een behoorlijk strategisch traject waar veel stakeholdermanagement bij kwam kijken, maar ik kreeg direct alle steun van collega’s én de directie en dat is nu nog steeds zo. Ze vragen wat ik nodig heb om onze doelen te halen, zonder daarbij continu op mijn vingers te kijken. Vind ik bijvoorbeeld dat we meer met organische content moeten doen of met andere bureaus moeten samenwerken? Dan kan dat. Verder had ik helemaal geen kennis van techniek, maar dat is eigenlijk heel prettig. Als ik bijvoorbeeld een technicus spreek voor een verhaal, dan triggert dat gebrek aan kennis mij juist om goed door te vragen. Zo kan ik ingewikkelde materie in begrijpelijke taal overbrengen.”

Afwisseling

Of haar werk als communicatieadviseur met een specifieke focus dan ook afwisselend is? “Zeker! Het ene moment interview ik een collega. Het andere bespreek ik met recruiters en contentmakers het communicatieplan rondom een lokaal wervingsevenement in Venlo. Vervolgens zoek ik uit of een groot, lokaal evenement in Eindhoven interessant kan zijn voor een brandingscampagne en zoek ik contact met de organisatoren. En bedenk ik nieuwe video/social-concepten om de functies voor monteurs, uitvoerders, engineers en IT op een originele manier uit te lichten via onze WerkenbijEnexis social media kanalen. Tussendoor begeleid ik in het PSV-stadion in Eindhoven of in de Mergelgrotten in Maastricht nog even een filmploeg die het werk van een monteur vastlegt. Die afwisseling, daar krijg ik energie van!”  

"DAT IK GEEN TECHNISCHE ACHTERGROND HEB IS JUIST FIJN."

Lieke van Grinsven

Middenin de energietransitie

Lieke focust vooral op arbeidsmarktcommunicatie en maakt deel uit van een communicatieteam van 25 medewerkers, veelal met eigen specialisaties. Van interne communicatie tot public affairs en van woordvoering tot contentcreatie; op alle gebieden spelen Lieke en haar collega’s een belangrijke rol. Op strategisch niveau, maar ook in de dagelijkse praktijk. “Tot enkele jaren geleden kwamen we niet vaak in het nieuws. Nu is er, dankzij de energietransitie, veel meer vraag naar elektriciteit en maken we als netbeheerder grote ontwikkelingen door en staan we in the spotlights. Dat betekent dus dat we veel nieuwe mensen aannemen om onze taak als netbeheerder uit te kunnen voeren. En dat er iedere dag wel iets gebeurt waar we op inhaken, intern en extern. Moeten we bijvoorbeeld een startende ondernemer teleurstellen,  omdat een aansluiting op het net nog niet mogelijk is? Dan zorgen wij voor passende communicatie. En belt een journalist voor opheldering, dan voeren we het woord en leggen we uit wat er aan de hand is.” 

Nieuwsgierig naar meer?

Wil je meer weten over werken bij Enexis? Lees dan ook eens de verhalen van andere collega’s.  Heb je nog vragen over de rol van communicatieadviseur? Lieke vertelt je er graag meer over.

Lees andere verhalen van collega's

Collega's vertellen