Enexis trainees maken selfie

Young Enexis

Samen bouwen aan de toekomst van energie!

Droom je ervan om jouw kennis, vaardigheden én carrière te boosten met een programma dat gericht is op jouw interessegebied? Het Young Enexis programma biedt jou de kans om de diepte in te gaan bij een specifieke functie of afdeling, terwijl je bijdraagt aan de cruciale uitdagingen van onze tijd: de energietransitie. Binnen Enexis bieden wij twee verschillende opties: Enexis Groep Traineeship & Young Professional programma.

Ontdek de mogelijkheden bij Enexis

 • Enexis Groep Traineeship

  Ben jij een aanstormend management talent? Elk jaar biedt Enexis in oktober veelbelovende talenten de mogelijkheid om deel te nemen aan het Enexis Groep Traineeship. 

  Tijdens het traineeship ontwikkelen we  12 young professionals tot leiders van de toekomst. In dit tweejarige programma krijg je de kans om je potentie om te zetten in resultaat en persoonlijke groei, voor Enexis en voor jezelf. In twee tot drie opdrachten op verschillende afdelingen binnen Enexis ontdek je welke richting het beste past bij jouw ambitie en talent. Daarnaast volg je een intensief persoonlijk ontwikkelprogramma, gericht op persoonlijk leiderschap, managementvaardigheden en sector- en organisatiekennis. Met als doel om in de toekomst een impactvolle functie te bekleden zoals teammanager, scrummaster, product owner of projectleider.

 • Zie jij jezelf als een specialist van de toekomst binnen jouw vakgebied? Meerdere keren per jaar worden bij Enexis Young Professional-rollen beschikbaar gesteld binnen verschillende afdelingen. Zo zit er altijd een rol tussen die bij jouw past. 

  Met dit programma kun jij je binnen 1 tot 2 jaar ontwikkelen tot specialist in een rol die aansluit op jouw expertise en interesse. Naast vakinhoudelijke trainingen en opdrachten krijg je ook de kans om een half jaar lang aan zowel je Enexis- als persoonlijke ontwikkeling te werken, samen met andere Young Professionals verspreid over alle Enexis Staf afdelingen. Dit omvat trainingen op het gebied van de visie van Enexis, professionaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden passende begeleiding zodat jij binnen no-time uitgroeit tot Specialist van de toekomst.

 • Droom je ervan om jouw afstudeerproject te doen bij een toonaangevend bedrijf dat de toekomst van energie vormgeeft? Bij Enexis krijg je de kans om je kennis en vaardigheden toe te passen op echte uitdagingen in de energiebranche.

  In ons afstudeerprogramma werk je aan een opdracht binnen een afdeling, passend bij jouw studieachtergrond en de eisen van de opleiding. Je wordt begeleid door ervaren professionals en krijgt de ruimte om je eigen ideeën te verkennen en te implementeren binnen de kaders die zijn gesteld.