Harm & Melanie

CHECK JE NETWERK!

VEELGESTELDE VRAGEN

Vanaf 1 oktober 2022 is de campagne: ‘Check je netwerk’ gestart. Dé campagne waarmee jij je netwerk kunt helpen aan een leuke baan bij Enexis in ruil voor een mooie bonus! Om de vaart in de energietransitie te kunnen houden zitten we te springen om extra denk- en werkkracht. Vooral monteurs, uitvoerders, engineers en IT’ers. We geloven daarbij in de kracht van ons netwerk. Dus doen we een beroep op jou. Check je netwerk en help een vriend, familielid, sportmaatje of buurtgenoot, noem maar op, aan een leuke baan bij Enexis. Wij stellen er een mooie bonus tegenover! Voor meer informatie over de campagne, lees de meest gestelde vragen hieronder.

Veelgestelde vragen

En antwoorden.
 • Wat is het Check je netwerk-programma?

  Met het Check je netwerk-programma kun jij als medewerker kandidaten aandragen als potentiële collega bij Enexis. We belonen je graag voor het aandragen van een profiel/cv en voor het daadwerkelijk starten van een nieuwe collega ontvang je €1.000,- of €500,- netto welke je ontvangt bij je eerstvolgende salaris.

 • Enexis is trots op haar medewerkers en dat mag gedeeld worden. Door de komst van nieuwe collega’s kunnen wij ons werk nog beter doen.

 • Het Check je netwerk-programma bestaat uit vier onderdelen:

  1. Iemand uit je netwerk maakt kenbaar dat hij of zij wellicht interesse heeft in een baan bij Enexis. Je mag zijn/haar gegevens delen met recruitment. Stap 1 is gezet.
  2. Je gaat naar de campagne pagina van check je netwerk en vult jouw gegevens én de gegevens van de potentiële Enexis collega in.
  3. De kandidaat past nu of in de toekomst bij Enexis? Uiteraard wordt er zo spoedig mogelijk contact opgenomen door recruitment met jouw kandidaat.
  4. Er volgen gesprekken met de kandidaat. Wordt het daadwerkelijk een match? Dat is goed nieuws voor jou, voor Enexis én voor de kandidaat. Jij ontvangt na indiensttreding van de door jou aangebrachte kandidaat je een vergoeding van €1.000,- of €500,- netto.
 • Aan het Check je netwerk-programma kan iedereen mee doen, echter de afdeling Recruitment en (team)managers die mensen aandragen voor hun eigen team zijn uitgesloten.

 • Op de campagne pagina kan je aangeven voor welke vacature jouw kandidaat graag in aanmerking komt. Weet je het niet zeker of de kandidaat helemaal past? Geen probleem. De afdeling Recruitment, in samenspraak met de manager, beoordeelt de kandidaat.

 • Recruitment monitort het gehele proces en heeft een geheimhoudingsverplichting vanaf moment dat het cv is beoordeeld door recruitment. Dit betekent dat er geen terugkoppeling kan worden gegeven over de gesprekken. Uiteraard mag jij altijd vragen aan de door jouw aangedragen kandidaat wat de status is.

 • Je kunt zo vaak deelnemen als je wilt.

Beloning

Wat krijg je ervoor.
 • Wat voor beloning ontvang ik voor het aandragen van een kandidaat?

  Op het moment dat jouw kandidaat daadwerkelijk start bij Enexis ontvang jij een vergoeding van €1.000,- of €500,- netto. Voor het aandragen van een kandidaat voor een schaarstefunctie (monteur, engineer of uitvoerder) ontving je tot nu toe al een bonus van € 1.000,- netto. Nu krijg je die bonus ook als je een nieuwe IT-collega weet te vinden. Bovendien ontvang je voor het aandragen van de juiste kandidaat voor alle andere vacatures die we open hebben staan vanaf nu € 500,- netto bonus.

  Ben je AP-er (zzp-er, uitzendkracht, gedetacheerde)? Dan ontvang je een bonus van € 1000,- bruto voor schaarste functies en € 500,- bruto voor niet schaarste functies.

  Bekijk hier de complete lijst voor de schaarste functies.

 • Dat is helemaal aan jou. We kunnen het bedrag niet splitten maar het staat jou natuurlijk altijd vrij om het vervolgens te delen.

 • Dat is helemaal aan jou. Zodra het bedrag op jouw rekening staat kan jij het schenken aan een goed doel dat past bij jou.

Kandidaten

Wie kun je aandragen.
 • Hoe weet ik of ik de perfecte match maak?

  We vragen niet aan jou om de perfecte match te maken. Daar hebben we een professionele recruitment afdeling voor. Wat we wél aan je vragen is te matchen op cultuur. Zou je graag met de door jouw aangedragen kandidaat samenwerken? Past hij of zij bij de cultuur bij Enexis? Als daar het antwoord JA op is stuur jij de gegevens in van jouw kandidaat.

 • Dat kan. En we weten dat dat ook gaat gebeuren. En toch zijn we je dankbaar want we proberen samen Enexis te laten groeien.

 • Heel graag! We kijken graag met je mee. Stuur een berichtje naar checkjenetwerk@enexis.nl en we plannen 10 minuutjes “Grasduinen in je netwerk” met je in.

 • Dat kan, en dat vinden we uiteraard super jammer, welke reden dat ook heeft. Je hoeft niet de €1.000,- of €500,- netto terug te storten. Jij hebt namelijk je best gedaan en daarvoor belonen we je graag.

  Heb je verder nog vragen of opmerkingen, bekijk dan de pagina over Regels & Voorwaarden of stuur een e-mail naar checkjenetwerk@enexis.nl of neem contact op met Ilona de Vroom of Irene van Ballegooij.

  Zie hieronder de contactgegevens.

Neem contact op met

Neem contact op met